Najlepsza z kaw brazylijskich uprawiana w rejonie Sao Paulo. Kawa bardzo aromatyczna, pozbawiona kwaskowości i goryczki, o łagodnym, delikatnym, słodkawo-miodowym smaku. Charakterystycznym walorem tej kawy jest wyważony, intensywny aromat z delikatnym posmakiem czekolady. Produkty zawierające ekstrakt z zielonej kawy to bogate źródło antyoksydantów, przede wszystkim kwasu chlorogenowego. Surowa kawa wyróżnia się tym, że zawiera więcej kwasu chlorogenowego niż palona. Kwas chlorogenowy (znany również jako kwas kawoilochinowy) jest poza kofeiną, jedną z najczęściej wymienianych substancji aktywnych występujących w kawie. Ten silny przeciwutleniacz zalicza się do polifenoli, a ściślej – fenolokwasów.
Opakowanie: 250g
Sposób użycia: kawę należy zmielić, ewentualnie rozdrobnić i zalać wrzątkiem, zaparzać tak jak zwykłą kawę.
Skład: kawa zielona
Kraj pochodzenia: Brazylia