Strona Główna | Katalog Produktów | Promocje | Koszyk (0) | Stary Rękopis | Koszt wysyłki | Sposób przygotowania | Trochę o firmie Finclub
Katalog » ZDROWA ŻYWNOŚC I ZIOŁA
Wybierz kategorię
Producent
Twój koszyk jest pusty
Najczęściej kupowane
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
OLEJ KOKOSOWY EXTRA VIRGIN NIERAFINOWANY 500 ML
Dostępność: Chwilowy brak towaru
Cena
24,41 zł
fin candimis
 

Olej kokosowy extra virgin ma szerokie zastosowanie kulinarne. Idealnie nadaje się m.in do pieczenia gdyż jest doskonałym zamiennikiem masła i margaryny w domowych wypiekach. W gotowaniu idealnie nadaje się do przyrządzania orientalnych potraw, wydobywając z nich pełnię smaku i aromatu. Najbardziej jego walory docenimy podczas smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki swoim właściwościom smakowym oraz aromacie nadaje potrawom orientalny charakter. Praktycznie nie zawiera utleniających się kwasów tłuszczowych, co sprawia, że jest bardzo stabilny podczas smażenia w wysokich temperaturach, a do tego jest o wiele zdrowszy od niektórych, bardziej popularnych olejów. Olej kokosowy jest też pierwszym tłuszczem, który nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej,a wręcz przeciwnie, pobudza przemianę materii. 

Olej kokosowy w około 86% składa się z tłuszczów nasyconych. W przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych sa to tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha. W wyniku tego tłuszcze nasycone występujące w oleju kokosowym przekształcane są przez organizm bezpośrednio w energię a nie są odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. Olej kokosowy jest ceniony ze względu na występującą w nim kombinację kwasów tłuszczowych.

 

 

 

 

                                                  Wartość odżywcza  w 100g produktu:

Wartość energetyczna:  3700 kJ/ 900 kcal

Tłuszcz: 100 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 92 g

Węglowodany: 0 g

- w tym cukry: 0 g

Białko: 0 g

Sól: 0 g

 
 
 
 
 

Opakowanie: słoik, zawartość netto 500ml 

Sposób użycia: zastosowanie kulinarne: do pieczenia, gotowania i smażenia

Skład: 100% olej kokosowy tłoczony na zimno, nierafinowany

Kraj pochodzenia: Filipiny, Indonezja

Kraj tłoczenia olejuPolska

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu.

 
 
 
 
 
 
www.maria-treben.pl

 

Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Porady na temat stosowania ziół leczniczych, odwołujące się do doświadczeń Marii Treben. Skorowidz schorzeń ułatwia korzystanie z konkretnych przepisów i szybkie wyszukiwanie preparatów leczniczych. Autorka opisuje ponad 30 gatunków ziół, kiedy najlepiej je zbierać, suszyć, jak je przygotowywać.
Wyciąg z nagietka to doskonały środek na zniszczoną a także przesuszoną i zgrubiałą skórę.
Suplement diety fin Uricaps probi zawiera wyciąg z żurawiny (opatentowany składnik CranMax®) i inuliny pozyskiwanej z korzenia cykorii. Wzbogacony o probiotyki – dzienna porcja zawiera aż dwa miliardy dobroczynnych bakterii.
Sól himalajska to najlepsza z soli kuchennych dostępnych na rynku. Formowała się przez miliony lat we wschodnim pasie Karakorum Himalajów, na terenie Pakistanu, w miejscu gdzie kiedyś znajdował się słony ocean. Naturalny i nieskażony przez człowieka ekosystem oraz wysokie ciśnienie sprawiły iż powstała tam najczystsza i najzdrowsza z soli na ziemi.
Czystek to jedna z najpopularniejszych roślin stosowanych w ziołolecznictwie. Od ponad 2,5 tys lat korzystamy z jego bogatych właściwości. Jak podaje literatura zielarska, jest jedną z najsilniej działających roślin wzmacniających układ immunologiczny. Czystek to naturalny, bardzo silny antyoksydant.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
Porównywarka
Wybierz produkty do porównania
Najczęściej oglądane
Aktualna Data: 2019-04-21 12:30