Kasza jaglana posiada największe ilości żelaza spośród wszystkich kasz. Charakteryzuje ją wysoka zawartość wapnia, fosforu i ogrom witaminy B, a także krzemionki. Kasza jaglana może być przyrządzana na słodko - na przykład z owocami lub bakaliami, a także jako dodatek do warzyw i mięsa. Jaglanka jest również doskonałą bazą do ciast oraz ciasteczek.
Opakowanie: 1000g
Sposób użycia: kaszę gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut na małym ogniu. Nie mieszamy. Po 20 minutach sprawdzany, czy wchłonęła wodę i jest gotowa. Pozostawiamy w ciepłym miejscu, aby odparowała wodę i doszła. Kasza jaglana może być przyrządzana na słodko - na przykład z owocami lub bakaliami, a także jako dodatek do warzyw i mięsa. Jaglanka jest również doskonałą bazą do ciast, ciasteczek.
Skład: kasza jaglana
Kraj pochodzenia: Polska