Strona Główna | Katalog Produktów | Promocje | Koszyk (0) | Stary Rękopis | Koszt wysyłki | Sposób przygotowania | Trochę o firmie Finclub
Katalog » ZDROWA ŻYWNOŚC I ZIOŁA
Wybierz kategorię
Producent
Twój koszyk jest pusty
Najczęściej kupowane
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
KOMOSA RYŻOWA BIAŁA QUINOA 500g
Dostępność: Produkt dostępny w ciągu 3-5 dni roboczych.
Cena
10,40 zł
 komosa

Komosa ryżowa nazywana jest "matką zbóż" ze względu na jej wyjątkowe walory odżywcze. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 3–5 tysięcy lat. Była podstawowym pokarmem w państwie Inków na obszarach górskich, gdzie zastępowała kukurydzę. Tradycyjnie władca inkaski corocznie wysiewał pierwsze nasiona. Po podboju państwa Inków przez Hiszpanów wprowadzano uprawę pszenicy i jęczmienia, przez co znaczenie komosy w regionie zmalało. Współcześnie ponownie na wyżej położonych obszarach w Ameryce Południowej jest główną rośliną uprawną, a wprowadzana jest jest do upraw także w Ameryce Północnej i w Europie.

 
 
 
 
 

 

 

Opakowanie: 500g 

Sposób użycia: Ziarno przepłukać przed użyciem pod bieżącą wodą. 1 porcja komosy na 2 porcje wody, gotować 12-15min. Ziarno po ugotowaniu jest lekko słodkawe, aczkolwiek nadaje się do potraw na słodko i ostro. Po ugotowaniu jako zamiennik ryżu, ziemniaków, kaszy. Dodatek do sałatek, różnych potraw, jako farsz: np. do gołąbków, pieczonej papryki, tortilli, itd. Zmielone ziarno, jako mąka nadaje się do wypieków (chleb, naleśniki, placki). Skiełkowane ziarno jako dodatek do sałatek, na chleb, do sera.

Skład: komosa ryżowa ziarno

Kraj pochodzenia: Boliwia

Przechowywanie: w suchym zacienionym miejscu.

 
 
 
 
 
 
www.maria-treben.pl

 

Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Maść z ziół szwedzkich doskonale zastępuje zioła szwedzkie na alkoholu. Nie wysusza i nie barwi skóry. Tradycyjne składniki mieszanki ziół szwedzkich połączono z naturalnym woskiem pszczelim
Maść z żywokostu świetnie nadaje się do leczenia siniaków, stłuczeń, pęknięć i złamanych kości. Smarować nią można też bolące mięśnie, stawy i kościec. Rekonwalescencja po kontuzjach i złamaniach.
Sól himalajska to najlepsza z soli kuchennych dostępnych na rynku. Formowała się przez miliony lat we wschodnim pasie Karakorum Himalajów, na terenie Pakistanu, w miejscu gdzie kiedyś znajdował się słony ocean. Naturalny i nieskażony przez człowieka ekosystem oraz wysokie ciśnienie sprawiły iż powstała tam najczystsza i najzdrowsza z soli na ziemi.
Czystek to jedna z najpopularniejszych roślin stosowanych w ziołolecznictwie. Od ponad 2,5 tys lat korzystamy z jego bogatych właściwości. Jak podaje literatura zielarska, jest jedną z najsilniej działających roślin wzmacniających układ immunologiczny. Czystek to naturalny, bardzo silny antyoksydant.
Oryginalne zioła szwedzkie wg Marii Treben 30 ml koncentratu bez alkoholu
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
Porównywarka
Wybierz produkty do porównania
Najczęściej oglądane
Aktualna Data: 2019-10-15 15:18