Strona Główna | Katalog | Promocje | Koszyk (0) | Stary Rękopis | Koszt wysyłki | Sposób przygotowania | Trochę o firmie Finclub
Katalog » ZDROWA ŻYWNOŚC I ZIOŁA
Kategorie
Producent
Twój koszyk jest pusty
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
KOMOSA RYŻOWA BIAŁA QUINOA 500g
Dostępność: Produkt dostępny w ciągu 3-5 dni roboczych.
Cena
10,40 zł
 komosa

Komosa ryżowa nazywana jest "matką zbóż" ze względu na jej wyjątkowe walory odżywcze. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 3–5 tysięcy lat. Była podstawowym pokarmem w państwie Inków na obszarach górskich, gdzie zastępowała kukurydzę. Tradycyjnie władca inkaski corocznie wysiewał pierwsze nasiona. Po podboju państwa Inków przez Hiszpanów wprowadzano uprawę pszenicy i jęczmienia, przez co znaczenie komosy w regionie zmalało. Współcześnie ponownie na wyżej położonych obszarach w Ameryce Południowej jest główną rośliną uprawną, a wprowadzana jest jest do upraw także w Ameryce Północnej i w Europie.

 
 
 
 
 

 

 

Opakowanie: 500g 

Sposób użycia: Ziarno przepłukać przed użyciem pod bieżącą wodą. 1 porcja komosy na 2 porcje wody, gotować 12-15min. Ziarno po ugotowaniu jest lekko słodkawe, aczkolwiek nadaje się do potraw na słodko i ostro. Po ugotowaniu jako zamiennik ryżu, ziemniaków, kaszy. Dodatek do sałatek, różnych potraw, jako farsz: np. do gołąbków, pieczonej papryki, tortilli, itd. Zmielone ziarno, jako mąka nadaje się do wypieków (chleb, naleśniki, placki). Skiełkowane ziarno jako dodatek do sałatek, na chleb, do sera.

Skład: komosa ryżowa ziarno

Kraj pochodzenia: Boliwia

Przechowywanie: w suchym zacienionym miejscu.

 
 
 
 
 
 
www.maria-treben.pl

 

Galeria
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Przepisz kod:
weryfikator
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Aktualna Data: 2023-11-29 11:56