Strona Główna | Katalog Produktów | Promocje | Koszyk (0) | Stary Rękopis | Koszt wysyłki | Sposób przygotowania | Trochę o firmie Finclub
Katalog » FINCLUB suplementy diety wysokiej jakości
Wybierz kategorię
Producent
Twój koszyk jest pusty
Najczęściej kupowane
Podgląd zamówienia

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
fin Xyliacertabs - witamina C - smakuje jak cukierek - 210 tabl.
Producent: Finclub
Cena
Ilość
81,00 zł
www.maria-treben.pl
OPIS TOWARU

Suplement diety zawiera witaminę C pozyskaną z tropikalnych owoców aceroli (Malpighia punicifolia) oraz z czarnej porzeczki (Ribes nigrum). Ma doskonały smak, idealną biodostępność. Tabletki nie obciążają śluzówki żołądka.

Opakowanie: 210 tabletek

Sposób użycia: 1 tabletka dziennie 

Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.



Jedna tabletka zawiera
  • 475,5 mg naturalnej substancji słodzącej ksylitol,
  • 240 mg sproszkowanej aceroli, 
  • 23 mg sproszkowanej czarnej porzeczki,
  • 4 mg naturalnego aromatu z malin
Zawartość witaminy C w jednej tabletce wynosi 60 mg co daje aż 75% dziennego zalecanego spożycia!

Skład suplementów diety fin Xyliacertabs jest idealnie skomponowany, zawiera związki biologicznie czynne, otrzymywane na bazie surowców naturalnych, nawet tabletkowe spoiwo jest pochodzenia naturalnego, dlatego nie ma działań ubocznych i nie zanieczyszcza organizmu. Ma bardzo dobrą przyswajalność i tolerancję. Preparaty mają doskonały smak, dlatego popularnie zwane są cukierkiem, który chroni zdrowie.


Fin Xyliacertabs zawiera ksylitol.
Dodatkowym plusem jest zawarty w produkcie ksylitol, który dba o nasze zęby. Ksylitol zawarty w tym suplemencie diety pochodzi z brzozy.

Substancja słodząca – ksylitol
Ksylitol jest substancją słodzącą, stosowaną w wielu produktach spożywczych. Jedną z jego właściwości jest umiejętność przenikania do komórki bakterii, którą niszczy i likwiduje. W ten sposób ksylitol nie tylko niszczy bakterie, ale tworzy na szkliwie zębów powłokę ochronną, która chroni zęby przed odwapnieniem, wspomaga ich remineralizację i eliminuje początkowe uszkodzenia w szkliwie zębów. W jamie ustnej występuje wiele bakterii i innych drobnoustrojów, które mogą powodować stany zapalne górnych dróg oddechowych i płuc. Ksylitol chroni nas przed tymi stanami zapalnymi, oraz zwiększa efektywność aceroli. Ksylitol jest dobrą substancją słodzącą również dla diabetyków, dzieci i wszystkich innych osób, ponieważ dobrze chroni nie tylko zęby przed próchnicą, ale i przed paradontozą. W połączeniu z acerolą, czyli witaminą C, rutyną i innymi substancjami wzmacnia szczękę, regeneruje jamę ustną i korzystnie wpływa na układ oddechowy. Działanie suplementu diety wzmocnić może stosowanie preparatu z cynkiem, który wraz z witaminą C i rutyną wspomaga wytwarzanie kolagenu jako głównego białka tkanki łącznej. 

Ksylitol:
  • zwiększa działanie przeciwbakteryjne w jamie ustnej i układzie oddechowym,
  • chroni przed kamieniem nazębnym,
  • łagodzi krwawienia dziąseł,
  • polecany jest dla diabetyków i ludzi, których organizm jest nadmiernie obciążony,
  • wspomaga regenerację i spowalnia procesy starzenia,
  • ma istotne znaczenie dla regeneracji osłabionego stresem organizmu.

Acerola (Malpighia puncifolia) jest rośliną tropikalną, rośnie w Ameryce Środkowej, Południowej i w Azji (Indiach). Owoc aceroli, o bardzo przyjemnym smaku, jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C. Przypomina swoim kształtem owoc czereśni lub wiśni, ma kolor czerwony. Witaminę C odkryto w owocach aceroli w roku 1946. Ustalono wtedy, że w 100g tego owocu może znajdować się aż 2 520 mg witaminy C. Oprócz tego w aceroli znajdują się także kwas jabłkowy i flawonoidy – należą do nich rutyna oraz hesperydyna. Flawonoidy to związki roślinne, obecne tylko w przyrodzie, które dodatkowo wzmacniają działanie witaminy C i chronią ją przed rozkładem. Witamina C jest potrzebna białym krwinkom (limfocytom), aby wyłapywać szkodliwe mikroorganizmy i usuwać je z organizmu w procesie fagocytozy. Przy czym z organizmu usuwane są nie tylko patogeny, ale także martwa tkanka. Im poważniejsza infekcja dotyka naszego organizmu, tym więcej witaminy C potrzebujemy.

Pozytywne działanie witaminy C jako monomeru zwiększa także obecność rutyny i hesperydyny, które obecne są w aceroli. Ich działanie polega na tym, że jako polimery zwiększają działanie antyoksydacyjne i obronne witaminy C. Działanie bioflawonoidów zawartych w aceroli (w suplemencie diety fin Xyliacertabs wzmocnione jest także bioflawonoidami zawartymi w czarnej porzeczce), które dzięki zawartości rutyny, kwasu askorbinowego i innych składników mają silne właściwości wspomagające leczenie w chorobach górnych dróg oddechowych (chorobach z wychłodzenia). Rutyna obniża również proces uszkadzania ścian naczyń krwionośnych, zatrzymuje mikrokrwawienia z małych tętnic, śluzówki czy mikrourazów podskórnych. Oprócz tego owoce te zawierają także wiele witamin z grupy B.


Witamina C (kwas askorbinowy):
  • Pomaga wzmacniać układ odpornościowy.
  • Chroni przed stanami zapalnymi spowodowanymi przez przeziębienia, infekcje i immunokompleksowe zaburzenia odporności, czyli pobudza wzrost komórek odpornościowych, hamuje rozwój wirusa.
  • Aktywuje liczne enzymy.
  • Potrzebna jest dla sportowców (podczas stresu i wysiłku fizycznego wzrasta zużycie witaminy C).
  • Pomaga dzieciom w okresie wzrostu.
  • Obniża powstanie alergii i astmy, zmniejsza odczyn alergiczny, ponieważ osłabia działanie histaminy (chodzi o hormon, który wydzielany w nadmiarze wywołuje reakcję alergiczną).
  • Chroni przed infekcjami.
  • Ułatwia gojenie ran, złamań, hamuje tworzenie się sińców, powstawanie krwotoków, krwawienia dziąseł.
  • Bierze aktywny udział w wytwarzaniu kolagenu (kolagen znajduje się w kościach, rogówce oka, mięśniach, ścięgnach, skórze, stawach, zębach i naczyniach krwionośnych).
  • Ma wpływ na układ krwionośny i serce, reguluje poziom cholesterolu, chroni przed miażdżycą i chorobą wieńcową, zmniejsza krzepnięcie krwi.
  • Jest antyutleniaczem, zwalcza wolne rodniki, chroni przed zmianami nowotworowymi.
  • Oddziałuje korzystnie na wzrok, hamuje rozwój zaćmy.
  • Ułatwia pokonywanie stresu, depresji, umożliwia koncentrację.
  • Przy anemii - podczas kuracji preparatami żelaza - jest konieczna witamina C, poprawia przyswajalność tego pierwiastka w przewodzie pokarmowym.
  • Wspomaga absorpcję żelaza, a wspólnie z kwasem foliowym i witaminą B12 pobudza produkcję krwinek czerwonych.
  • Więcej witaminy C potrzebują osoby palące, kobiety w ciąży, matki karmiące piersią, kobiety stosujące środki antykoncepcyjne, mieszkańcy miast oraz ludzie starsi.
Witamina C walczy z procesami starzenia!
Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem, który niszczy wolne rodniki i chroni DNA przed uszkodzeniem w procesie oksydacji oraz innych procesach, które mogą uczestniczyć w uruchomieniu procesów rozwoju komórek nowotworowych. Bez witaminy C może dochodzić do wyraźnego uszkadzania i starzenia się organizmu.

Witamina C dla mocniejszego układu odpornościowego!
Witamina C wspomaga wytwarzanie i zwiększa aktywność poszczególnych elementów układu odpornościowego, jak na przykład „naturalnych zabójców” – komórek NK (natural killers). Badania dowiodły, że witamina C może zwiększyć efekt obronny komórek NK aż o 78% i dzięki temu chronić organizm przed nowotworem oraz wesprzeć ewentualny proces leczenia. Witamina C przyspiesza wytwarzanie interferonu, który hamuje namnażanie wirusów, wspomaga układ odpornościowy i zatrzymuje wzrost komórek nowotworowych.

Witamina C w chorobach infekcyjnych!
Witamina C chroni przed przeziębieniem, grypą i innymi chorobami infekcyjnymi. W przypadku ich wystąpienia przyspiesza wyleczenie, chroni organizm przed uszkodzeniami spowodowanymi przez niedoleczenie chorób infekcyjnych, co istotne jest zwłaszcza u małych dzieci, dorosłych i osób starszych z osłabionym układem immunologicznym. Choroby typu przeziębienie czy grypa są szczególnie rozpowszechnione wiosną i na jesień. W takim okresie organizm jest przeważnie osłabiony z powodu braku słońca (tym samym witaminy D), świeżych warzyw i owoców, niedoborów karotenoidów i bioflawonoidów.


Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.




www.maria-treben.pl

Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Zioła szwedzkie z piołunem 90,2g. Zioła w postaci sypkiej do rozrobienia z alkoholem. Przygotowane według Starego Rękopisu. Dzięki tej mieszance ziołowej samodzielnie przygotujesz
Porady na temat stosowania ziół leczniczych, odwołujące się do doświadczeń Marii Treben. Skorowidz schorzeń ułatwia korzystanie z konkretnych przepisów i szybkie wyszukiwanie preparatów leczniczych. Autorka opisuje ponad 30 gatunków ziół, kiedy najlepiej je zbierać, suszyć, jak je przygotowywać.
Suplement diety wyprodukowany jest z korzenia cykorii, zawiera inulinę, która pielęgnuje zdrową florę bakteryjną jelit. Zapobiega biegunkom, zaparciom, łagodzi bóle brzucha, reguluje funkcjonowanie przewodu pokarmowego.
Hornhaut Balsam vom Pullach hof to balsam skuteczny szczególnie w miejscach , które bardzo często są przesuszone i nieładne – łokcie, kolana czy suche, zrogowaciałe oraz popękane pięty. Zmieniony obszar skóry stanie się znów miękki i gładki.
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni
Porównywarka
Wybierz produkty do porównania
Najczęściej oglądane
Aktualna Data: 2019-08-21 05:04